Wat zijn facings voor tanden?

Facings voor tanden zijn eigenlijk een laag tand-kleurig materiaal gemaakt van schildjes van porselein, of van composiet. Deze worden op één of meerdere tanden bevestigd, waardoor de vorm of kleur van die tand aangepast kan worden.

Facings voor tanden worden vooral toegepast om bijvoorbeeld gebroken tanden te kunnen herstellen, om spleetjes tussen tanden goed op te vullen, hoekjes te herstellen of scheefstaande tanden te maskeren. Meestal wordt gebruik gemaakt van meerdere facings op een rij tanden om een mooier resultaat te bekomen.

Meer info over facings voor tanden

De facings worden in het laboratorium op hetzelfde moment en in dezelfde vormen en kleur gemaakt worden, zodat ze perfect samenpassen en dus het gebit mooier maken. De gewenste kleur wordt samen met uw tandarts vastgelegd, en daarna wordt gecontroleerd of er facings van porselein of composiet geplaatst kunnen worden.

Porselein facings vragen om een iets langer proces: de gewenste kleur wordt aan een tandtechnisch lab doorgegeven, en de facings worden op basis van een afdruk van het gebit op maat gemaakt. Bij composiet facings slijpt men eerst een laagje van de tand weg, om de facings er daarna goed op te kunnen plaatsen.

Facings voor tanden bij kleinsman.de

Bij kleinsman.de staat kwaliteit centraal, en facings voor uw tanden laten plaatsen gebeurt dan ook met de grootste zorg en aandacht voor uw persoonlijke verwachtingen en wensen. De professionele en doelgerichte aanpak van het Kleinsman Dental Center verzekert dan ook een resultaat waar u trots op zult zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *